Kuchnia w duchu eko!
Nie od dziś wiadomo, że naturalne materiały to te, które są najlepsze dla naszej planety. Wielu producentów naczyń mają w swojej ofercie takie propozycje. Istnieje również wiele przedsiębiorstw, którzy swoją działalność opierają na ręcznej produkcji garnków czy mis wykonanych z kamienia. Popularne kamionki są odporne na uszkodzenia, a dodatkowo łatwo możemy je wyczyścić. Jeśli pasjonuje Cię własnoręczne przygotowywanie np. kiszonych ogórków, z pewnością znajdziesz wariant dla siebie. Garnki kamionkowe , dziś kojarzone głównie z czasów PRL-u, powracają ze zdwojoną siłą w nowych kształtach, kolorach i wielkościach. I są bardzo modnym elementem nowoczesnych kuchni! Przygotujemy w nich smaczne i zdrowe kiszonki, wiejski smalec czy wyroby mięsne. Tak przygotowane produkty są pełnowartościowe i pozbawione sztucznych konserwantów i substancji podkręcających smak i aromat. Naczynie z tak pysznym wnętrzem, dodatkowo doda smaku każdemu wystrojowi!
Fot. serwisy-obiadowe24.pl
Kamienne misy to z kolei świetne miejsce na świeże, sezonowe owoce czy słodkie przysmaki, które przyozdobią każdy stół. Eleganckie beczki będą z kolei idealnym uzupełnieniem wiejskich przyjęć i biesiad. Dostępne są również różnorodne dzbanki z kamionki, które nie przeciekają i izolują ciepło, dzięki czemu bez problemu nalejemy gorącą herbatę do szklanki bez konieczności korzystania z rękawicy termoochronnej. A jeśli preferujemy inne trunki, możemy postawić na efektowną karafkę bądź butelkę na wino.
Jak widać z kamienia jesteśmy skompletować niemal całą zastawę dla naszego stołu. Wybierając taki wariant mamy gwarancję ich trwałości i designu, który przez długi czas na pewno utrzyma się na topie designerskich trendów.
Fot. przywiozecito.pl
Dołącz do dyskusji